Binecuvântări de Sărbători

de Swami Ritavan Bharati

Binecuvântări de Sărbători

Publicat pe 17 decembrie 2020 pe ahymsin.org

Dragă familie AHYMSIN,

Binecuvântările Tradiției pentru voi toți. În timp ce ne reunim în această Sărbătoare(*1) a Iluminării, haideți să oferim lumina inimilor, compasiunea noastră, tuturor celor care au trecut prin greutăți, tragedii și suferință.

Fie ca roadele meditațiilor noastre să fie oferite: fie ca suferința lor să fie ușurată.

Iar în ceea ce vă privește pe voi înșivă, spuneți: Facă-se voia Ta și nu a mea.

După ce v-ați eliberat astfel de toate pretențiile egoului, rămâneți un locuitor al centrului inimii, menținând această conștiință prin respirație și mantram.

M-am gândit îndelung la acest aspect și în această seară aș vrea să împărtășesc cele două cuvinte care mi-au venit în minte: «reziliență și tăcere». Iar eu numesc această «reziliență și tăcere» revenirea la unicul «eu». Pentru că atunci când renunți la «eu»-ul ego-ului, din «tăcerea» rezilienței, descoperi că ești în tăcere. În acea prezență unică. Pentru noi toți cei de pe glob, acest an a fost cu adevărat un test al rezilienței la stres și al întoarcerii din nou și din nou la tăcere. Pe măsură ce am îndepărtat «eu»-ul ego-ului în reziliență, am devenit conștienți de capacitatea noastră de a ne schimba și de a curge cu această schimbare. Și, ca meditatori, am apreciat momentele de liniște și ne-am întors la tăcere, amintindu-ne de plinătatea re-silențierii din nou și din nou pe parcursul zilei. Această reziliență și re-silențierea sunt două fețe ale monedei personalității și a transformării.

Lăsați meditațiile noastre să fie o pauză în alergările de zi cu zi și urmați ritmul respirației voastre. Fie ca meditațiile voastre să fie o practică a rezilienței și a revenirii la unicul «eu» al tăcerii în liniște, în plinătatea ființei voastre.

Om, Shanti, srb

(*1) Nota traducătorului: Sărbătoarea de Crăciun

Înapoi la Articole.

Înapoi la Home