Swami Ritavan Bharati

Swami Ritavan Bharati

Prin binecuvântările care i-au fost acordate după Mahasamadhi lui Swami Veda, Swami Ritavan servește acum ca lider spiritual al AHYMSIN (Asociația Himalaya Yoga Societies International) precum și ca Ashrama pramukha și lider spiritual al Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) în Rishikesh, India.
Swami Ritavan Bharati și-a dedicat viața, începand din 1970, în slujba lui H.H. Swami Rama din Himalaya și Swami Veda Bharati.

Născut sub numele Daniel Richey, a intrat în Dhyana-Mandiram în 1970, centrul de meditație fondat si condus de Dr. Usharbudh Arya (mai târziu Swami Veda Bharati) în Minneapolis, Minnesota, Statele Unite ale Americii. De atunci a rămas neclintit în viața spirituală.

În plus față de finalizarea Programului de Studii Orientale, Swami Ritavan a lucrat, împreuna cu familia sa, activ în comunitatea din Ashramul Institutului Himalaya din Honesdale, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii, fondat de H. H. Swami Rama din Himalaya.

El s-a întors apoi la Minneapolis pentru a preda și conduce centrul de meditație și a călătorit din ce în ce mai mult în India.

În 1995 a primit titlul Pandit și numele Pandit Ananta, acordat de Swami Veda Bharati.

El deține o diplomă de master în filosofie de management, educație și filozofie holistică, precum și multe certificări, inclusiv certificatul E-RYT-500 al Alianței Yoga.

El a depus jurămintele monahale sannyasa (Swami) în 2007 și a fost numit Swami Ritavan Bharati.
În 2008 a fost numit inițiator mantra.

Swami Veda Bharati a parasit această lume pe 14 iulie 2015 prin Mahasamadhi. El a lăsat scris în testamentul său că Swami Bharati Ritavan va primi titlul Ashrama pramukha și să păstreze poziția de lider spiritual al Swami Rama Sadhaka Grama precum și al tuturor organizațiile și instituțiile în care Swami Veda a deținut această poziție.

Swami Ritavan locuiește acum în Swami Rama Sadhaka Grama în India și este dedicat vieții spirituale.
Swami Ritavan este înzestrat cu dirijarea și conducerea de retreaturi de silence și meditatie în cadrul diverselor culturil. Un om al cuvintelor puține, care se concentrează în primul rând pe viața interioară.

Swami Ma Radha Bharati

Swami Ma Radha Bharati

Swami Ma Radha Bharati, M.A. Philosophy, M.A. Afaceri Publice, este discipol al Swami Veda Bharati de la prima lor întâlnire în 1971, când a primit o introducere în meditație. Acest eveniment schimbător de viață a condus-o să se întâlnească cu H.H. Swami Rama din Himalazaîn același an și să devină discipolul său.

Ma Radha are o vastă experiență în predarea eticii și filosofiei la diferite universități. In ultimii ani, a fost atât director academic, cât și membru permanent al facultății din Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG) din Rishikesh, India, unde a predat și și-a continuat practica personală sub îndrumarea lui Swami Veda.

Angajamentul ei față de comunitatea ei este inspirat de oceanul iubirii care i s-a arătat prin prezența lui Swami Rama și Swami Veda. Ea a depus jurămintele monahale sannyasa (Swami) pe 29 noiembrie 2007.

Swami Nityamuktananda Saraswati

Swami Nityamuktananda

Swami Nityamuktananda Saraswati (Dr. C. Herrmann) s-a născut în Germania, este cetățean britanic și locuiește in Italia.

A studiat printre altele Teologia, Psihologia, Filozofia, Artă și Design, are un număr mare de titluri academice și este autoarea  a numeroase cărți.

A lucrat în ultimii 20 de ani cu mulți maeștrii spirituali, până când l-a întâlnit pe Swami Veda Bharati.

Pandit Dr. Stephen (Stoma) Parker

Dr. Stephen Parker

Dr. Stephen (Stoma) Parker este psiholog, activează ca lector universitar si a lucrat decenii în cabinetul propriu de psihilogie in St. Paul, Minnesota, USA. El este, de asemenea, doctor in sanscrită și Senior Instructor al Programului de Pregatire al Instructorilor de Yoga Himalaiană.

El este autorul cărții Clearing the Path, (2017), Ahymsa Publ.

Pandit Ashutosh Sharma

Ashutosh Sharma

Ashutosh Sharma s-a născut in 1972 în Rishikesh, India. A învățat Asane, Pranayama si tehnici de relaxare la diverse școli de yoga din Rishikesh. În 1992 l-a întâlnit pe Swami Rama si de atunci continuă să-și aprofundeze studiile alături de Swami Veda Bharati. Din 1996 Ashutosh călătorește în Europa, America de Nord și Asia de Sud-Est și predă Hatha Yoga în Tradiția Himalaiană. Locuiește cu soția sa in Berlin si este, de asemenea, Senior Instructor al Programului de Pregatire al Instructorilor de Yoga Himalaiană.

Înapoi la Home