Mulţimea înnebunitoare

«Învățați să mergeți în spatele turbulenței din personalitatea voastră»

Căutați un loc liniștit pe pământ? Nu trebuie sa mergeți prea departe în căutarea lui, scrie Swami Veda.

 

Fiecare ființă umană caută un refugiu departe de agitația neîncetată a vieții cotidiene. Planificăm vacanțe, dar din păcate ajungem să luăm cu noi tot haosul vieții cotidiene, oriunde mergem. Aceasta se întâmplă chiar și când mergem în mijlocul naturii sălbatice, deoarece o minte zgomotoasă crează zgomot chiar și când se află într-un loc liniștit. Există totuși un loc liniștit unde puteți merge, fără a plăti nici un ban, fără a lua avionul sau conduce mașina kilometri întregi într-o pădure. Acest loc este în interiorul vostru.

Ştiința yoga afirmă că spațiul dintre pielea de la exterior și centru – centrul conștiinței – este mult mai vast, mult mai expansiv, chiar și decât spațiile intergalactice. Undeva, în acest spațiu interior al ființei noastre, liniștea absolută abundă.

Ființa umană este ca un uragan. La exterior este numai agitație și excitare – vârtejuri, tunete și fulgere. Dar în centru este un calm minunat, liniștitor și în același timp energizant. În punctul central și nemișcat al lumii tumultoase, de unde energia furtunii este generată, legile lumii exterioare nu se aplică. Nu vă costă nimic din punct de vedere material ca să mergeți acolo. Călătoria este imponderabilă și o puteți extinde cât doriți. Ce vă puteți dori mai mult decât atât? Când lăsați acest calm interior să vă permeeze ființa, puteți să îi învăluiți și pe altii în sfera sa și, ca urmare, în prezența voastră chiar și cea mai furioasă persoană va deveni calmă.

Învățați să mergeți în spatele turbulenței din personalitatea voastră, ca un pilot neînfricat zburând în ochiul uraganului. Cere nu mai puțin curaj, nu mai puțină determinare, și nu mai puțină hotărâre sa înfruntați furtuna propriei personalități și să găsiti o libertate de neprețuit în interior.

Libertatea este pace și pacea este libertate. Sunt la îndemâna voastră oriunde și oricând doriți. Acesta este mesajul yoga. Cineva care a învățat să meargă in centrul ființei sale infuzează toate facultățile sale cu putere. Acel cineva, când privește, vede cu adevărat.

Înapoi la Articole.